Etäpalvelu Helmi
Meidän tarinamme & missiomme

Mistä kaikki sai alkunsa?
Etäpalvelu Helmen idea virkistävistä kuvapuhelinryhmistä senioreille syntyi syksyllä 2018, kun palasin hoitovapaalta Kaunialan Sairaalaan töihin. Osittain vastaavanlainen palvelu oli ollut käytössä jo Kaunialassa aiemmin Palvelu-TV -nimellä. Palvelun kohderyhmänä olivat sotainvalidit ja lesket. Erittäin pidetty ja jo useita vuosia toiminut etäpalvelu oli tuonut iloa ja turvaa monelle, keski-iältään jo yli 90 vuoden ikään ehtineelle asiakkaalle.
Kun palvelu päätettiin lakkauttaa, syntyi iso huoli jäljelle jäävistä asiakkaista – miten he pärjäävät ilman päivittäistä aamujumppaa ja letkeitä visailuja? Tästä lähti käyntiin Etäpalvelu Helmen ideointi ja suunnittelu loppuvuonna 2018, mikä johti 2019 alkuvuonna yrityksen perustamiseen.
.…ja mitä nyt kuuluu Helmipalveluille?
09.11.2020
Koronakevään myötä Etäpalvelu Helmi löyti yhteisen sävelen Ilopiste.fi elämyspalvelun kanssa ja aloitti senioreille suunnatun elämyspalvelun myyntiedustajana luopuen samalla kuvapuhelimista. Ilopisteen elämykset ovat saatavilla omille älylaitteille ja asiakkaamme voivat käyttää toimintakykyä tukevia ja virkistäviä elämyksiä niin hoivakodeissa kuin kotipalveluissa - vuoden jokaisena päivänä! Erityisesti koronan myötä elämyspalvelun käyttö on ollut korvaamaaton apuri niin kuntoutuksen kuin virkistävän toimintatuokion järjestämisessä!
Etäpalvelu Helmi haluaa jatkossa myös tukea enemmän pk- ja yksinyrittäjiä vahvistamalla gerontologista ja ikäteknologista osaamista. Tammikuussa 2021 Helmi aloittaa webinaarit, joissa tuodaan tietoa Onnistuneesta ikääntymisestä ja Ilopisteen elämyspalvelun käyttömahdollisuuksista. Etäpalvelu Helmessä on myös kehittämisyhteistyötä niin yhdistysten ja järjestöjen kuin myös oppilaitosten kanssa. Helmipalveluista voi hankkia koulutusta, kehittämisprojekteja ja konsultointia.
Mikä on yrityksen perustajan oma tausta?
Olen valmistunut vuonna 2008 terveystieteiden maisteriksi kotikaupunkini Jyväskylän yliopistosta. Pääaineena minulla oli gerontologia ja kansanterveys, eli olen koulutettu juuri vanhuspalvelujen kehittämiseen. Minulla ei ole sosiaali- ja terveysalan ammatillista perustutkintoa, sillä olen aloittanut yliopisto-opinnot yo-pohjalta. Työkokemusta olen kuitenkin hankkinut monipuolisesti myös niin sanotusta käytännön työstä toimien muun muassa viriketoiminnan ohjaajana ja kodinhoitajana kotihoidossa. Vuodesta 2009 olen toiminut myös erilaisissa kehittämishankkeissa, joissa etäteknologiaa on kehitetty vanhusväestön tarpeisiin.
Minulle on kertynyt kokemusta ja näkemystä siitä, miten etäteknologian mahdollisuuksia voidaan hyödyntää entistä paremmin ja laajemmin osana sosiaali- ja terveyspalveluja. Etäpalvelu Helmi on siten mukana luomassa uudenlaista etäpalvelujen toimintakulttuuria senioreille Suomessa. Samalla haluan myös tuoda esille arvopohjaa arvokkaasta ja hyvästä vanhenemisesta, josta olen tehnyt *pro gradu -tutkielmanikin (*Ikääntyneiden käsityksiä onnistuneesta vanhenemisesta, Laura Lehtinen, 2008/JYU). Vanhusväestölle on luotava paremmat mahdollisuudet positiivisessa, turvallisessa ja virikkeellisessä kotiympäristössä elämiseen!